Daca castiga Geoana… (Hotnews)

Articol publicat de Hotnews, la data de 12 ianuarie 2010

Miron Mitrea: Daca castiga Geoana, este posibil sa se rupa PSD

 

Fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca PSD s-ar putea rupe daca Mircea Geoana va fi ales din nou presedinte al partidului. Mitrea mai spune ca sunt oameni in PSD si in afara lui, care se gandesc la infiintarea unui nou partid, dar se declara de acord cu Ion Iliescu care spune ca e dificil ca, in Romania, sa apara un partid nou. Miron Mitrea spune ca-l sustine pe Diaconescu sa candideze, ca asupra fostului ministru de externe se fac mari presiuni pentru a renunta si ca, daca o va face, va candida el impotriva lui Mircea Geoana.

Au fost presiuni foarte mari, chiar si publice, contra unei eventuale candidaturi impotriva lui Mircea Geoana. Sunt presiuni morale, violente verbale in discutii personale, care au avut loc. Si sunt oameni care sunt sensibili la modul acesta violent de a face politica.

Sunt convins ca Cristian Diaconescu gandeste ca vrea sa-si depuna o candidatura. Sunt oameni care incearca sa-l convinga ca ar fi bine sa nu se bage, sa-l lase pe Geoana si echipa in continuare acolo. Daca cumva reusesc sa-i demobilizeze pe cei care eu i-as sprijini sa ajunga presedinti, eu personal sa fie siguri ca nu ma dau la o parte.

Exista oameni in Romania astazi si o parte din ei sunt membri ai PSD-ului care se gandesc la un nou partid, eu intotdeauna i-am descurajat, le-am spus ca PSD-ul este un partid reformabil, in sensul ca poate sa se apropie de electoratul pe care nu-l reprezinta, pastrandu-si electoratul.

E devreme sa spun daca ma gandesc la un nou partid. Am vorbit si cu Vasile Dancu, de aceea v-am spus ca sunt oameni care se gandesc. Ma gandeam la el.

Daca castiga Geoana cu echipa care este acum la putere, este posibil sa se rupa PSD. Daca actuala conducere, printr-o smecherie posibila de facut la un congres pe care il controlezi, incearca sa controleze in asa fel delegatii, atunci e posibil sa se intample. Nu vom accepta un Congres facut de complezenta, in care isi aduce actuala conducere un numar de 500-800 de delegati care sa voteze cum li se spune.

Sunt absolut de acord cu domnul Ion Iliescu, este dificil ca astazi in stanga sa apara un partid nou, chiar nu este foarte bine, trebuie sa ne concentram pe aducerea PSD-ului la ceea ce a fost. Dar nu pot sa spun ca nu exista, ati auzit ce spune si dl Dancu si alti colegi, sunt oameni care se gandesc serios la acest lucru.  (…)

ARTICOL COMPLET:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6807846-audio-video-miron-mitrea-daca-castiga-geoana-este-posibil-rupa-psd.htm

Marime font + -

Trimite prin email unui prieten

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Printeaza articolul

Adauga la favorite

Adauga la del.icio.us

Adauga la Digg

RSS Feed