Ce vreau sa fac

N-am fost membru PCR, dar am fost in sindicat si inainte de Revolutie. Bunicul meu, Miron Neagu, a fost arestat de comunisti, iar parintii mei au fost verificati si paraverificati de organele regimului totalitar. Cu toate acestea sunt membru in PSD, singurul partid de stanga din Romania. Evident va intrebati cum se impaca aceste lucruri. Raspunsul este extrem de simplu: sunt un om de stanga.

Am fost crescut cu o idee de stanga, bine intiparita in minte: oamenii se nasc egali si trebuie sa aiba sanse egale, indiferent de originea lor etnica si sociala. Bunicii m-au invatat asta, mama si tata mi-au repetat-o. Bunicul din partea mamei a fost un carturar ardelean care a strans avere muncind. Tata, fiu de taran din Arges, a ajuns medic veterinar si director de scoala invatand si muncind. Nu i-au placut pe comunisti, dar nici n-au ajuns oameni de dreapta din cauza asta. Era firesc in acele vremuri ca intelectualii sa fie de stanga. Astazi lucrurile stau exact pe dos. Intelectualii cei mai vizibili din societate sunt de dreapta. Studentii sunt de dreapta. Dar la dreapta s-au refugiat si fosti profitori ai regimului comunist.

PSD, partid de stanga, se lupta de ani buni cu eticheta de urmas al partidului comunist. Ce vreau eu sa fac este sa contribui la refacerea stangii romanesti autentice. A stangii dezlegate de blestemul Partidului Comunist, a stangii care are grija ca toti oamenii sa aiba sanse egale, si care nu critica bogatia dobandita cinstit. O stanga care ii ajuta pe copiii celor cu nevoi materiale sa porneasca in viata cu aceleasi sanse ca si copiii celor bogati. O stanga iubita de tineri, studenti, intelectuali, salariati si tarani deopotriva.

Marime font + -

Trimite prin email unui prieten

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Printeaza articolul

Adauga la favorite

Adauga la del.icio.us

Adauga la Digg

RSS Feed