Averea, verificata si inainte de ’89

Una din acuzatiile care i se aduc in mod frecvent lui Miron Mitrea este legata de averea lui. De unde a avut bani sa-si ia vila, de unde are atatea tablouri si bijuterii ? Iata amanunte oferite in premiera de mama lui Miron Mitrea, Viorica, despre averea familiei de dinainte de1989. In imagini sunt si copiile dupa hotararile judecatoresti emise in urma cererii Militiei de verificare a averii in baza legii 18.

Viorica Mitrea: “Noi nu am fost niciodata saraci. Am locuit prost pentru ca acestea erau conditiile atunci, locuiai unde aveai repartitie. Tata a fost scos din casa inaintea nationalizarii, asa ca a luat tot ce era de pret. Sigur, au ramas multe lucruri, dar cele mai bune s-au putut salva. In 1949 nu mai era pentru nimeni un secret ca, in curand, se va pierde tot. Asa ca a reusit sa salveze o mare parte din lucruri inainte. Va imaginati ca s-au salvat lucruri de pret. In mare parte am fost beneficiara lor.
In decursul anilor am fost de doua ori verificata in baza legii 18 de comisia pentru controlul averii. De fiecare data s-a constat ca veniturile noastre erau mai mari decat cheltuielile. Prima reclamatie a fost finalizata in 1972 (eram reclamati ca eram proprietarii unei vile in centrul Bucurestiului si ai unei masini Volga). S-a facut de fiecare data inventarierea lucrurilor din casa. A fost o noua umilire: sa stau pe coridoare cu tot felul de responsabili de cantine etc, asteptand sa fiu audiata. Desi reclamatiile erau facute pentru Viorica si Ion Mitrea, cea care era chemata eram eu. Fiind sef financiar la un Institut de Cercetari, cei neavizati credeau ca am acces la banii institutiei.”

Galerie imagini:

Sumar interviu:

Marime font + -

Trimite prin email unui prieten

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Printeaza articolul

Adauga la favorite

Adauga la del.icio.us

Adauga la Digg

RSS Feed